Färgborttagning

DSC_2065

Principen

Vid färgborttagning på fasader, väggar mm används speciella färgborttagare beroende på vilken typ av färg det gäller och vilket underlag färgen sitter på. Det är också av stor vikt att rester av färgborttagaren inte påverkar den nya färgen eller putsen negativt så att problem uppstår i framtiden.

Applikationer

Färgborttagaren appliceras flödigt med färgspruta så att man tydligt kan se ett heltäckande lager. Färgborttagaren får verka tills färgen är upplöst ca 2 tim - 1 dygn, sedan spolas färgen bort med hetvatten under högt tryck, detta upprepas vid behov. Avslutningsvis avspolas ytan med hetvatten.

Aggregat

Lågtrycksspruta används för att få ett jämt lager med färgborttagaren på ytan där färg skall tas bort. Sedan används Contractor, ett högtrycksaggregat med en kapacitet på min 20 liter per minut och ett tryck på upp till 200 bar, samt en temperatur på 100 grader.

Medel för färgborttagning

Medlen är speciellt utvecklade för att kunna göra ett bra resultat med hänsyn till både arbetsmiljö och miljö. Vi använder medel som är biologiskt nedbrytbara.