08-60 55 020 | info@coloroff.se

Är klotter skadegörelse?

Frågan om klotter och huruvida det är skadegörelse eller inte är ett omtvistat ämne som många tycker olika om. En del menar att klotter är en konstform, medan andra ser det som en typ av vandalisering av egendom. Så – är klotter skadegörelse och vad finns det i så fall för konsekvenser? Det kommer vi att svara på här!

Vad säger lagen?

Enligt svensk lag betraktas klotter som skadegörelse och den som blir påkommen att klottra kan få böter och råka ut för straffrättsliga åtgärder. Klotter kan nämligen orsaka skada på en byggnad och det ses även som ett sätt att göra en miljö otrivsam och otrygg. 

Även om vissa argumenterar för att klotter och graffiti är en viktig form av självuttryck och ett sätt att framföra politiska budskap, är det viktigt att respektera andras egendom. Det som vill uttrycka sin konst i det offentliga kan göra det på specifika områden, där gatukonst har godkänts av ägaren av egendomen.

Vi utför miljövänlig
klottersanering

Har du blivit utsatt för oönskat klotter och vill få bort det? Då kan vi på Color Off hjälpa dig. Vi har över 30 års erfarenhet av klottersanering och vi erbjuder en välbeprövad metod för att avlägsna graffiti från olika typer av underlag. Metoden innebär att vi använder oss av ett biologiskt nedbrytbart klotterborttagningsmedel som effektivt avlägsnar färgen utan att orsaka skada på ytan undertill. 

Här finns vi

Color Off erbjuder prisvärd och effektiv klottersanering i Stockholm med omnejd inom 24 timmar. Vi anpassar rengöringen efter era behov och hjälper er att hitta den bästa lösningen för det drabbade underlaget. Vi kan snabbt och smidigt ta oss till närliggande städer och utför sanering i följande städer:  

Klottersanering Norrtälje
Klottersanering Västerås
Klottersanering Uppsala
Klottersanering Sundsvall
Klottersanering Norrköping
Klottersanering Gävle
Klottersanering Eskilstuna
Klottersanering Enköping