08-60 55 020 | info@coloroff.se

Så minskar du risken för klotter på din fastighet

Klotter kan vara en stor huvudvärk för fastighetsägare, inte bara på grund av de estetiska problemen det medför utan även de ekonomiska kostnader som krävs för att sanera det.
Lyckligtvis finns det effektiva strategier för att förebygga klotter och minska risken för att din fastighet blir måltavla. Här delar vi med oss av några praktiska tips för att hålla din fastighet klotterfri. 

Öka belysningen runt huset

Klottrare föredrar ofta mörka, undangömda platser där risken att bli upptäckta är minimal. Genom att öka belysningen runt din fastighet, särskilt vid ingångar, i gränder och runt byggnadens baksidor, kan du avskräcka potentiella klottrare.

Installera övervakningskameror

Synliga övervakningskameror är en stark avskräckande faktor mot klotter. Inte bara minskar de risken för att fastigheten blir utsatt, men de kan också hjälpa till att identifiera förövare om klotter skulle uppstå. 


Plantera täta
buskar och växter

Genom att plantera buskar och andra växter nära väggar kan du göra det svårare för klottrare att komma åt ytor där de kan lämna sitt märke. Detta är en naturlig och estetiskt tilltalande lösning som även kan göra att fastigheten ser finare ut. 

Ta bort klottret snabbt

Slutligen är en snabb respons på klotter avgörande. Genom att snabbt ta bort klotter minskar du chansen att din fastighet blir ett återkommande mål. 

Genom att följa dessa tips kan du effektivt minska risken för att din fastighet blir utsatt för klotter och bidra till en renare och mer inbjudande miljö för alla.

Om din fastighet redan har utsatts för klotter kan vi hjälpa dig direkt. Vi erbjuder klottersanering i bland annat Stockholm, Sundsvall, och Eskilstuna. Kontakta oss idag!