08-60 55 020 | info@coloroff.se

Ta bort klotter på bil

Hur gör man?

Att hitta klotter på sin bil kan vara frustrerande och självklart oerhört irriterande. Det finns dock flera sätt att ta bort klotter från sin bil och se till att den har samma utseende som innan. 

På Color Off är vi experter på klottersanering i Stockholm och hjälper dig gärna. 

Agera snabbt när du upptäckt klotter

Det är viktigt att agera snabbt när du upptäcker och ska ta bort klotter på din bil. Ju längre klotter får sitta kvar, desto svårare kan det vara att ta bort det. Så fort du upptäcker klotter på bilen, försök att ta bort det så snabbt som möjligt för bästa resultat.

Testa milda metoder först

Innan du använder mer aggressiva metoder för att försöka få bort klottret från billacken, prova mildare alternativ först. Starta med att tvätta bilen med varmt tvålvatten och en mjuk trasa. För en viss typ av klotter kan detta vara tillräckligt för att få bort det, medan annat typ av klotter sitter mycket hårdare. 

Använd specialprodukter för klotterborttagning

Om det milda tvålvattnet inte fungerar, testa att använda en specialprodukt för klotterborttagning. Det finns flera olika produkter på marknaden som är speciellt utformade för att ta bort klotter från billack. Se till att följa anvisningarna på produkten noggrant och använd den endast enligt rekommendationerna. Innan du använder produkten för klotterborttagning på några större områden, testa på en liten, dold yta först för att se hur bilens lack reagerar på produkten. Detta kan hjälpa dig att undvika eventuella oönskade effekter som skador på lacken.

Anlita professionell hjälp om det behövs

Om klottret är svårt att få bort eller om du inte vill försöka själv, överväg istället att anlita professionell hjälp från en bilvårdsfirma eller klottersanerare. De har erfarenhet och rätt utrustning för att säkert och effektivt ta bort klotter från din bil utan att skada lacken.

På Color Off har vi lång erfarenhet av klottersanering, kontakta oss om ni har frågor.